I år blev det av! Jag ville att det skulle vara enkelt men ändå lite mer än bara glögg och pepparkakor.
Här kommer lite tips & recept! (Om inte för i år så kanske till nästa år...)
En fin inbjudan är extra trevligt. |
Mingelmaten var:
- Käckebröd med brieost/granatäpple
- Baguettebröd i skivor med chèvreost och honung.
- Julskinka på pinne
- Rödbetsallad med köttbulle på sked
- Smördegsbit med egen pesto (eller köp färdig)
- Glöggbollar
- Choklad med polka, se mer här
- Choklad med saltlakrits, se mer här
Glöggbollar:
200g mandelmassa
150g smör
4 msk kakao
5 dl havregryn
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk glögg
100 g grovhackad choklad (mjölkchoklad/mörk/vit- choklad)
Allt detta blandas väl i matberedare eller förhand. Rulla till små bollar.
Garnering:
ca 10 Krossade pepparkakor
½-1 msk flingsalt (efter eget tycke och smak)
Rulla bollarna i krossade pepparkakssmulor, blandat med flingsalt.
Låt bollarna stå kallt innan servering.
Ett fat med skumtomtar och pepparkakor. Svårare behöver det inte vara! |
Rödbetssallad och köttbulle på sked. Jag hade köpt rödbetssallad och köttbullar. Vill man att köttbullarna ska smaka" hemlagat" så kan man krydda dem med kanel när man steker dem. |
Ett fat med knäckebrödsbitar med brieost och granatäpplekärna. Jag använde brieost på tub. sist men inte minst granatäpplekärnor. Finns att köpa frysta, så slipper man pillet... |
Baguettebit med chèvreost och ringlad honung. Skjuts in i ugnen! |
Glögg i massor! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar