söndag 28 juli 2013

Dessert på grillen





Till ca 6 personer
2 mogna persikor/nektariner
Ca 1/2 färsk ananas
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Ca 2 dl hallon (andra bär) 
1/2-1 dl socker 
3 msk vatten 

1. Börja med att låta hallon, vatten och socker koka ihop i några minuter under omrörning. 
Låt bärkompotten svalna i kylen. 
Vispa grädden. 
Blanda ihop grädde och hallonkompotten och frys in. 
Rör i hallon/grädde röran emellanåt. 

2. Dela persikan och ananasen i mindre bitar, lägg bitarna i aluminiumfolie.  Riv den vita chokladen och strö över fruktbitarna. Gör ett litet foliepaket av och lägg på grillen i ca 15 min. Eller på eftervärme i ca 25 min. 

3. Lägg upp ett par skedar av den varma frukten och toppa med "hallonparfän". 
Server genast! 🍧

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar