Till ca 6 personer
2 mogna persikor/nektariner
Ca 1/2 färsk ananas
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Ca 2 dl hallon (andra bär)
1/2-1 dl socker
3 msk vatten
1. Börja med att låta hallon, vatten och socker koka ihop i några minuter under omrörning.
Låt bärkompotten svalna i kylen.
Vispa grädden.
Blanda ihop grädde och hallonkompotten och frys in.
Rör i hallon/grädde röran emellanåt.
2. Dela persikan och ananasen i mindre bitar, lägg bitarna i aluminiumfolie. Riv den vita chokladen och strö över fruktbitarna. Gör ett litet foliepaket av och lägg på grillen i ca 15 min. Eller på eftervärme i ca 25 min.
3. Lägg upp ett par skedar av den varma frukten och toppa med "hallonparfän".
Server genast! 🍧
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar