söndag 17 mars 2013

Matiga bröd perfekt för utflykt

Detta bröd kan man frysa in utan att grädda dem. På kvällen dagen innan de ska ätas tas bröden fram och får tinas/jäsas.


1. Se grundrecept/bild
2. Gör degen
3.I bröden kan man sedan lägga i lite matigare godsaker... I mina hade jag i lite paprika, zucchini och feta ost. Grönsakerna har jag hackat och rostat i ugn med salt å peppar.
4. Dela degen i ca 12 bitar som kavlas ut. Lägg i de avsvalnande grönsakerna och osten. Strö ev lite torkad basilika över. Nyp ihop degen och forma till baguette . Lägg på bakplåtspapper på bricka å frys in. När bröden är helt frysta kan de förvaras i påsar i frysen.
5. Ta ut bröden på kvällen dagen innan. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper . Täck med plastfolie. Ställ in i kylen över natten.
6. På morgonen penslar man bröden med ägg och strör över topping/frön. Grädda i 12-15 min på 225 grader. Jammi!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar