Detta bröd kan man frysa in utan att grädda dem. På kvällen dagen innan de ska ätas tas bröden fram och får tinas/jäsas.
1. Se grundrecept/bild
2. Gör degen
3.I bröden kan man sedan lägga i lite matigare godsaker... I mina hade jag i lite paprika, zucchini och feta ost. Grönsakerna har jag hackat och rostat i ugn med salt å peppar.
4. Dela degen i ca 12 bitar som kavlas ut. Lägg i de avsvalnande grönsakerna och osten. Strö ev lite torkad basilika över. Nyp ihop degen och forma till baguette . Lägg på bakplåtspapper på bricka å frys in. När bröden är helt frysta kan de förvaras i påsar i frysen.
5. Ta ut bröden på kvällen dagen innan. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper . Täck med plastfolie. Ställ in i kylen över natten.
6. På morgonen penslar man bröden med ägg och strör över topping/frön. Grädda i 12-15 min på 225 grader. Jammi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar