torsdag 18 januari 2018

Färgläggning på ett roligt och kreativare sättI förra veckan visade jag en film där jag ritade en teckning med en svart permanent penna. Nu är det dags att gå vidare och färglägga!

Många vuxna och barn tycker att det är avkopplande och meditativt att färglägga olika teckningar. För min egna del så räcker det med en kort stund, sen tappar jag lusten och tålamodet. 
Här delar jag med mig två sätt hur man kan vara lite mer kreativ och ”rörig” i sin färgläggning! 

Färgläggning med akvarellfärger

När jag skapar tycker jag alltid att det är roligast att lägga till färg och ett av mina favoritsätt att göra det på en teckning är att använda mig av akvareller. Använd gärna något tjockare papper, när du använder vatten på dina teckningar. Eller ha lite hushållspapper bredvid, som suger upp vattnet, när din ritning blir för blöt. 
Här har jag färglagt min av min teckning genom att låta färgerna blandas och rinna ihop. Perfekt för dig som gillar när det går snabbt och gillar lite rörigare bilder. 
Denna gång valde jag att även färglägga några mönster av min teckning med akrylfärg. Eftersom akrylfärgen är mer täckande, färglade jag den innanför linjerna. Dessutom gillar jag när det blir kontraster i en bild. 


Färgläggning med akrylfärger


Mitt andra favorit sätt är att lägga till färg på en teckning är att använda lite tunnare akrylfärg. Teckningen har jag skrivit ut från nätet på ett lite tjockare papper.
Först tog jag en liten roller och drog över delar av bilden.
Efter färgen torkat, målade jag över en del med svart färg. När det svarta färgen torkat skrev jag och ritade med vit penna. Här är det dags att använda sin kreativitet och låta teckningsmönstret bara vara en grund för din fortsättning.  


Jag hoppas att jag har inspirerat dig att våga testa att måla utanför linjerna, vid färgläggning av dina teckningar eller i ritböcker! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar