tisdag 17 december 2013

Adventsmingel

Jag har i flera år tänkt att anordna lite adventsmingel med grannar & m.fl.
I år blev det av!  Jag ville att det skulle vara enkelt men ändå lite mer än bara glögg och pepparkakor. 
Här kommer lite tips & recept! (Om inte för i år så kanske till nästa år...)

En fin inbjudan är extra trevligt.
Mingelmaten var:  

  • Käckebröd med brieost/granatäpple
  • Baguettebröd i skivor med chèvreost och honung. 
  • Julskinka på pinne
  • Rödbetsallad med köttbulle på sked
  • Smördegsbit med egen pesto (eller köp färdig)
  • Glöggbollar 
  • Choklad med polka,  se mer här
  • Choklad med saltlakrits, se mer här

Glöggbollar: 
200g mandelmassa
150g smör
4 msk kakao
5 dl havregryn
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk glögg
100 g grovhackad choklad (mjölkchoklad/mörk/vit- choklad) 
Allt detta blandas väl i matberedare eller förhand. Rulla till små bollar.

Garnering: 
ca 10 Krossade pepparkakor
½-1 msk flingsalt (efter eget tycke och smak)
Rulla bollarna i krossade pepparkakssmulor, blandat med flingsalt.
Låt bollarna stå kallt innan servering.


Ett fat med skumtomtar och pepparkakor. Svårare behöver det inte vara!




 
Rödbetssallad och köttbulle på sked. Jag hade köpt rödbetssallad och köttbullar. Vill man att köttbullarna ska smaka" hemlagat" så kan man krydda dem med kanel när man steker dem.





Ett fat med knäckebrödsbitar med brieost och granatäpplekärna. Jag använde brieost på tub. sist men inte minst granatäpplekärnor. Finns att köpa frysta, så slipper man pillet...






Baguettebit med chèvreost och ringlad honung. Skjuts in i ugnen!



Glögg i massor!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar