söndag 10 juli 2016

Stämpla med blommor


Print with flowers from linnea on Vimeo.

I de flesta fall när jag målar en tavla eller får en beställning så styrs mitt arbete mer av disciplin än kreativ lust. Därför älskar jag emellanåt att bara måla och skapa "just for fun"!
När jag startade detta projektet hade jag bara bestämt mig för att jag skulle försöka göra målartryck med blommor och blad.
1. Papper: Jag använde mig av en tapetbit och målat på baksidan av den.
2. Först grundade jag lite med vit  färg eftersom tapeten är lite gulvit på baksidan.
3. Därefter körde jag loss med några färger.
4. Under tiden när färgen torkade gick jag ut och plockade in skatter från trädgården. Ta gärna olika storlekar och former. Det är inte de vackraste blommorna eller bladen som alltid gör de finaste trycken, utan testa dig fram.
5. Jag valde svart färg att göra mina tryck med.
Här gäller det också att prova sig fram hur mycket färg och vatten man behöver. Jag märkte att det blev lätt simmigt när man hade för mycket vatten.


6. Trycken var snygga som de var men jag valde att förstärka trycken med vit penna.
7. När jag var klar med målningen funderade jag över om jag kunde använda den till något. Efter lite funderingar kom jag på att jag skulle vika påsar av den. Jag sökte på nätet efter beskrivning av påsvikning. Det är inte helt enkelt första gången man viker en påse. Därför är det bra om man prov viker några gånger innan.

Med detta sommartips vill jag önska er "Cyberfriends" en härlig sommar!!!
Nu tar jag lite sommarledigt från bloggen men finns på Facebook och Instagram på madebynea.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar