onsdag 16 mars 2016

Låt ditt barn måla med tops!


Jag brottas med samma problem som alla andra småbarnsföräldrar.
Just nu är det vår två-åring som tar mest fokus i vår familj.
De dagar jag är föräldraledig med Sixten försöker jag kombinera mammabiten med  min kreativa verksamhet. Inte alltid en helt lyckad kombination!

Det är ofta frusterande att ha ett barn vid sidan, som vill kladda med färger i hemmet. Sixten har vid flera tillfällen suttit lugnt och fint bredvid mig och målat. Helt plötsligt har han (när jag tappat fokus på honom) lagt till lite streck på min tavla eller skiss. Andra gånger har jag hittat honom med en penna i handen, målandes på mina alster i mitt målarblock. Då blir man lite lätt trött!!!

Efter tredje barnet har jag hittat några knep för att låta ditt barn vara kreativ, med kontrollerat kladd!
Det är viktigt att förbereda sig innan man ska måla. Därför är det bra att ha en pappersduk eller en plastduk, lättillgängligt. Jag har en vaxduk som jag snabbt kan ta fram och täcka bord eller golv.


Måla med tops

Mitt första tips på hur man kan låta sitt barn vara kreativ är att måla med tops.
Jag häller upp några flaskfärger (akrylfärger) som sedan Sixten kan doppa sin tops i och måla på sitt papper. Inget vatten behövs och därför blir det inte lika kladdigt som när de ska ha pensel och vatten som skvätts ut lite här och var. Topsen kan behövas bytas ut efter en stund.
Tops går att köpa rätt billigt och du slipper skölja smutsiga penslar utan slänger topsen när ni är klara.Sixtens färdiga topsmålning!

Framöver kommer jag att dela med mig av lite olika sätt på hur du kan vara kreativ ihop med ditt barn. Hoppas det kan ge dig lite inspiration och tips!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar